Portfolio

  • Jag undervisar i webb och layout på Art College där jag gör eget kursmaterial och är delaktig i att utveckla utbildningar. På IT Gymnasiet undervisar jag i kommunikation och foto.
  • Jag driver en frilansverksamhet inom IT med allt från webb, varumärke, strategi, foto, kommunikation och projektledning.
  • Jag driver klättervarumärket Sten.

Personliga styrkor

  • Jag är empatisk, öppen och har lätt att få kontakt.
  • Jag kan förenkla och förklara komplexa situationer.
  • Jag är noggrann, engagerad, nyfiken och driven.

Foto

Jag fokuserar på varumärkes, event och porträtt-bilder i miljö. Jag hittar fram till de flesta och även de som säger sig hata att vara på bild brukar slappna av. Jag har bland annat gjort stillbild vid inspelningen av Ängelby och personalbilder till Lärarsidan.

Mellan 2011 och 2014 gjorde jag den mesta marknadsföringen för varumärket Slipstream. Allt ifrån produktbilder och eventfoto till att planera och hålla i flera veckolånga fotoresor.

Som amatörfotograf är jag engagerad och med stor nyfikenhet att förstå hur man kommunicerar. Jag har dyslexi och bild har alltid varit mitt naturliga element. Oavsett vad jag gör tänker jag i bild. Det blev tydligare för mig när jag läste en kurs i visuell komunikation för några år sedan. Målsättningen är att fortsätta fota och utforska och vid något tillfälle utbilda mig vidare inom bild.

Jag fotar dagligen. Mina personliga bilder finns på flickr och Klätterbilder. Förra året vann jag en fototävling hos tidningen Outside och fick åka och klättra i Turkiet.

Mer bild och bildtankar finns under foto i min blogg.

Webb & IT

Jag blev nyfiken på webben på gymnasiet 1995. Sedan dess har jag byggt webb både proffesionellt och i hobbyprojekt. Förutom ren produktion axlar jag även ofta ansvaret som strategiskt bollplank eller rådgivare kring olika IT-satsningar.

Mitt senaste större projekt var uppdateringar för Stadsmissionen. Jag arbetar även långsiktigt med flera nystartade företag som t.ex. ValueLife.

Fler exempel finns nedan och under Webb i min blogg.

  • Under flera år byggde jag all webb för Medium Distribution.
  • Jag har en bakgrund som systemutvecklare och ett livslång nyfikenhet på IT.
  • Mitt examensarbete från IT Universitetet blev publicerat 2007.
  • Jag har varit delaktig i både större och mindre open source projekt. Allt från testning och support i stora projekt till att bygga egna som SharpWired.

Undervisning

Jag gillar att lära ut saker och jag trivs att prata inför folk. Jag förstod det på gymnasiet när jag höll i utbildningar inom IT för mina gymnasielärare.

Sedan våren 2014 undervisar jag ungefär halvtid på Art College och IT Gymnasiet i Göteborg. Jag håller i flera olika kurser bland annat i webb, WordPress, textkommunikation, foto, Illustrator & Premiere.

Jag skriver mycket eget kursmaterial och har bland annat gjort en hel nybörjarkurs i HTML & CSS. Den är tänkt att bli en produkt så småningom men skriv till mig om du vill prova kursen direkt så löser vi det :)

Marknadsföring

I princip alla projekt jag arbetar med innehåller en del marknadsföring. Marknadsföring spänner (liksom IT) över alla områden i verksamheten. Jag fokuserar att inspirera och utbilda företagare att komma igång att skapa material till sina egna webbkanaler.

Mellan 2011 och 2014 arbetade jag som Marketing and Product Manager på Medium Distribution. Mitt arbete spände från strategiska beslut kring budgetar till att genomföra både små och stora projekt. Jag skapade events, var aktiv i sponsringen av andras och fokuserade mycket på att skapa ett team med sponsrade åkare.

Logotype och layout

För att ta fram logos arbetar jag gärna tillsammans med kunden i kortare arbetspass fram och tillbaka. På så sätt får du mer kontroll över slutresultatet. Jag har gjort logotyper både för egna projekt och andras sedan 1999.

Mellan 2011 och 2014 arbetade jag som Marketing and Product Manager på Medium Distribution. Jag gjorde logos, kataloger, produktgrafiker, annonser, posters & förpackningar. Jag producerade själv men agerade även projektledare för frilansdesigners.

Fler exempel finns nedan och under logo och trycksaker i min blogg.

Produktutveckling

I slutet av 2013 startade jag Svenska klättervarumärket STEN Climbing. Jag utvecklar produkterna själv och vissa av dem tillverkar jag själv också.

Mellan 2011 och 2014 arbetade jag som Marketing and Product Manager på Medium Distribution. Jag höll i den tekniska kontakten med fabriker i Asien, jag ritade och förfinade produkter och arbetade mycket på att förbättra kvaliteten på produkterna.