Portfolio

Personliga styrkor

  • Jag är empatisk, öppen och har lätt att få kontakt.
  • Jag kan förenkla och förklara komplexa situationer.
  • Jag är noggrann, engagerad, nyfiken och driven.

Webb & IT

Jag blev nyfiken på webben på gymnasiet 1995. Sedan dess har jag byggt webb både proffesionellt och i hobbyprojekt. Förutom ren produktion axlar jag även ofta ansvaret som strategiskt bollplank eller rådgivare kring olika IT-satsningar.

Mitt senaste större projekt var uppdateringar för Stadsmissionen. Jag arbetar även långsiktigt med flera företag.

Fler exempel finns nedan och under Webb i min blogg.

  • Under flera år byggde jag all webb för Medium Distribution.
  • Jag har en bakgrund som systemutvecklare och ett livslång nyfikenhet på IT.
  • Mitt examensarbete från IT Universitetet blev publicerat 2007.
  • Jag har varit delaktig i både större och mindre open source projekt. Allt från testning och support i stora projekt till att bygga egna som SharpWired.

Undervisning

Det är så himla roligt att se poletten ramla ner hos någon och jag trivs med att prata inför folk. Jag skriver mycket eget kursmaterial och har bland annat gjort Webbskolan som är en hel nybörjarkurs i HTML & CSS.

Sedan våren 2014 undervisar jag ungefär halvtid på Art College. Jag håller i flera olika kurser bland annat i webb, WordPress, textkommunikation, foto, Illustrator & Premiere. Jag jobbade som vikarie ett år på IT Gymnasiet i Göteborg med kurserna Textkommunikation och Foto.

Foto

Jag fokuserar på varumärkes, event och porträtt-bilder i miljö. En styrka är att jag ofta kan nå fram även till de som inte trivs på bild. Jag har bland annat gjort Nudie-bilder till S-W-E-E-T, stillbild vid inspelningen av Ängelby och personalbilder till Lärarsidan och Art College.

Mellan 2011 och 2014 gjorde jag event och, produkt-bilder och projektledde flera veckolånga fotoresor för varumärket Slipstream.

För några år sedan vann jag en fototävling hos tidningen Outside och fick åka på klätterresa till Turkiet.

Som amatörfotograf är jag engagerad och med stor nyfikenhet att förstå hur man kommunicerar. Jag har dyslexi och bild har alltid varit mitt naturliga element – Jag tänker i bild. Det blev tydligare för mig när jag läste en kurs i visuell komunikation för några år sedan och målsättningen är att alltid fortsätta utveckla mitt bildseende. Mer bild och bildtankar finns under foto i min blogg.

Marknadsföring

I princip alla projekt jag arbetar med innehåller en del marknadsföring. Jag fokuserar på att inspirera och utbilda företagare att själva skapa material till sina egna (webb)kanaler.

2011 – 2014 arbetade jag som Marketing and Product Manager på Medium Distribution. Arbetet spände från strategiska beslut kring budgetar till att genomföra både små och stora projekt. De största delarna var att skapa events och bygga upp ett eget sponsor-team på ungefär 10 personer.

Logotype och layout

Vi arbetar tillsammans i kortare arbetspass och bollar tills vi har konkretiserat idéerna. Jag har gjort logotyper både för egna projekt och andras sedan 1999.

2011 – 2014 arbetade jag som Marketing and Product Manager på Medium Distribution. Jag gjorde logos, kataloger, produktgrafiker, annonser, posters & förpackningar. Jag producerade själv och samarbetade med designers.

Fler exempel finns nedan och under logo och trycksaker i min blogg.

Produktutveckling

I slutet av 2013 startade jag Svenska klättervarumärket STEN Climbing. Jag utvecklar produkterna själv och vissa av dem tillverkar jag själv också.

2011 – 2014 arbetade jag som Marketing and Product Manager på Medium Distribution. Jag höll i den tekniska kontakten med fabriker i Asien, jag ritade och förfinade produkter och arbetade mycket på att förbättra kvaliteten på produkterna.