Foto 1999-2019

Plötsligt slog det mig att jag fotat regelbundet i 20 år. TJUGO ÅR?! Det är massor med tid.

Många av mina bilder finns som inlägg i min blogg och istället för att titta tillbaka har jag bara kört på. Jag har alltid tyckt det varit lite konstigt när band eller musiker tittar tillbaka och gör en Best off-skiva men nu förstår jag mer. Det kan finnas att lära av att titta tillbaka…

Arbetet är inte färdigt än men tanken är att gå igenom de 20 åren till juni när jag (för 20 år sedan) tog studenten och fick en kompakt digitalkamera av mina föräldrar. Jag fotade så himla mycket med den.

2019

2018

2017 – 2016

Jag fotade några små uppdrag men framförallt familjen. Jag fortsatte experimentera med analoga kameror och fastnade lite för att göra diptyker. Jag började rita mer och göra mer video. Men framförallt hade jag mindre tid och ro till foto.

2015

Det största som hände var att vi fick barn.

Någonstans här 2014/2015 släppte jag lite på att bilder behövde vara skarpa och rätt ”by the book” och började experimentera med analog foto, objektiv från 50-talet osv. Pretentiöst tanke men jag tror jag försökte bli mer poetisk och mindre teknisk. Jag fotade mycket med 40 år gamla kompaktkameror och blev så lättad.

I början av 2015 var vi i Thailand. Jag fotade mycket gatufoto där. Sen dess har jag funderat på varför jag har svårare att fota gatubilder hemma?

2014

2013

2012

2011

I början av 2011 flyttade jag tillbaka till Göteborg för att börja jobba på Medium Distribution. Jag fotade mycket, både event och produktbilder, på jobbet. Jag fotade mina vänner och klättring (mest på Klätterbilder). Jag vann en foto-tävling för Chrome bags.

I Malmö fotade jag mycket på gatan men jag fick aldrig tillbaka det i Göteborg. Jag mins att jag försökte men det kändes svårare. Jag vet inte varför men jag inbillade mig då att det var lättare i en mindre stad men när jag tänker på det nu kanske det var så enkelt att jag hade mindre tid över.

Jag började experimentera lite med självporträtt.

2010

Jag började intressera mig för foto mer seriöst och jag gick en kurs i Visuell kommunikation på Jönköpings universitet. Så himla bra ögonöppnare! Jag skaffade min första systemkamera och var ledig ett år från jobbet. Jag hade just flyttat till Malmö och hade inte så mycket mer att göra än att cykla runt och försöka lära känna staden. Jag fotade gatufoto nästan varje dag i Malmö och väldigt mycket på Musikhjälpen 2010. Jag fotade lite för cykelbloggen Malmö Lund Cycle Chic och trodde jag ville jobba som fotograf.

2009 – 2000

Jag hade fullt upp med annat. Jag läste IT. Fotade som dagbok. Gjorde mer tekniska bilder som montage, panorama och (fake) tilt-shift. Jag fotade lite analogt och började experimentera lite med video.

1999

Jag fotade mycket skateboard och även en del snowboard. Ett litet tag försökte jag och Martin (bilder nedan) skapa en tidning (online) med brädsport. Ambitionerna fanns men vi kom tyvärr inte så långt. Min kompis Tommy filmade mycket skateboard och en stor del av livet var kring det. Jag fotade lite analogt men mest med min Fuji MX 2700 som jag använde och gillade mycket i många år.