Första hösten 2019

Det är höst med den mjuka, runda fuktiga dimma på vägen till jobbet. Cykelbanorna börjar bli tomma och snart har alla vägbyggen paus några månader. Innan våren kommer tillbaka.

Jag har fortfarande IG-paus och planen är att få lusten att uttrycka mig hit istället. Mycket ensligare men mitt eget 🙂 Jag har tom. byggt en liten ”snurra” för att snart importera alla mina Instagrams till hit. Inte riktigt färdigt än men snart hoppas jag.

Räddad Trek MultiTrack 750, 1996

Innan jag köpte min awol letade jag efter några olika äldre cykelmodeller till pendlarcykel och då bland annat en Trek från början eller mitten på 90-talet. För ett tag sen fick jag en Trek MultiTrack 750 från 1996 (exakt en sån jag hade på span) av min kompis Herman. Den var i ganska risigt skick och jag var tveksam till att ta hand om den men jag testade…

Fortsätt läsa ”Räddad Trek MultiTrack 750, 1996”

Klimatspelet från SMHI

Jag har just gjort en runda av SMHIs Klimatanpassningsspel. Där blir det snabbt väldigt tydligt hur svårt det är att välja var pengarna ska läggas – sjukvård, kommunikation, matproduktion, bostäder eller plats för nya företag? Spelet påminner om när jag spelade SimCity 2000 1993. Folk blir glada eller ledsna beroende på vilka investeringar som görs när. Då va ett bra knep att investera mycket så jag tänkte att detta måste va lätt och la massor med pengar på att tex få till bra matproduktion och lite på att klimatanpassa för ökad värme. Folk får väl skaffa solfjädrar? De gick inte skitbra för mig. Några dog (mest pga. värmen) och jag gick back. Jag får göra ett försök till senare.

Vore kul att höra diskussionerna mellan skolelever och politiker. Ju mer jag läser på desto svårare blir det att hitta balansen där saker blir lagom rätt. Lagom fort. Testa! De va lärorikt!

Jogga över ett berg

I slutet av maj opererade jag foten. En sena, på utsidan bakom fotknölen, lossnade för snart två år sedan. Operationen och allt har gått bra, jag hade gips fram till för några dagar sedan och kan redan gå, långsamt långsamt, utan kryckor. För första gången i mitt vuxna liv har jag varit helt beroende av någon annan. En ögonöppnare.

Fortsätt läsa ”Jogga över ett berg”

Ombyggd Specialized AWOL Evo

För ganska exakt ett år sedan köpte jag en begagnad Specialized AWOL Evo 2016. Jag har cyklat en del med bockstyre, på äldre cyklar, men aldrig fått det att funka riktigt. Jag ville prova en modernare cykel ordentligt men detta var sista försöket. Efter några månader med lättare värk i handlederna gav jag upp.

Skulle jag byta cykel eller justera den?

Fortsätt läsa ”Ombyggd Specialized AWOL Evo”

Tankar om att scrolla på telefonen

Jag är så himla himla trött på att slö-rulla-dö-rulla på telefonen.

Att gå igenom de viktiga sakerna på Instagram tar ungefär 1 minut men eftersom deras (& alla andras) affärsidé är just att du ska fortsätta rulla (och se fler annonser) är det lätt att råka fortsätta.

Fortsätt läsa ”Tankar om att scrolla på telefonen”

Födelsedagskalas, vindskydd och bastu i Delsjön

Har just kommit hem från så himla fint födelsedagsfirande för Mathias och Daniel. Vi cyklade till Bertilsons stuga, lagade mat i vindskyddet där, bastade, gick genom skogen till vindskyddet vid Östra långvattnet där vi sov. Helt perfekt firande om du frågar mig!

Fortsätt läsa ”Födelsedagskalas, vindskydd och bastu i Delsjön”