Utbybergen, januari 2020

Mjukt och dovt ute med dimman. Fint och mysigt om du frågar mig. Och våren är på väg.

Fotat med en Olympus OM Zuiko 200mm/F4 från 70/80-talet som på min Olympus M43-kamera motsvarar 400mm. Tidigare har jag i princip bara fotat med normalbränvidd och bredare. Med vidvinkel dras världen in på bredden på bilden och med tele plattas den ihop på djupet. Tele känns ovant men också spännande.

Ny webb till Klätterbilder!

Jag har jobbat ett tag på en ny webb till min och Fredriks fotoblogg Klätterbilder. Äntligen har jag fått till gränssnitt där fokus är på bilderna. Samtidigt passade jag på att importera hela vår Instagram. Så allt är på samma ställe :)

Jag ska göra lite sortering på innehållet och fixa några småsaker men i övrigt hoppas jag den funkar några år. Minst 🙂

Hurra för mig! 40 år idag!

Stort grattis till migsjälv idag som fyller 40! Vi väntar vårt andra barn – ”nollan” – precis i dagarna så födelsedagen känns såklart fjuttig jämfört med det. Det blev ändå frukost på sängen, kokkaffe i mina favoritberg, lyxlunch med Sofia, firande och tårta på kvällen med svärföräldrarna och Anna, Hjalmar och Josef. Jag hann tom. träna utan att foten gjorde ont.

Fortsätt läsa ”Hurra för mig! 40 år idag!”

Migrate Instagram to WordPress

A while ago I wanted to move all my Instagram posts for my three IG accounts to WordPress. To my surprise I couldn’t find any tools for that. I asked in the IndieWeb forums but nothing there either.

I found a feature in IG where you could export all posts to a ZIP file on your computer. I downloaded it and there where all my posts including comments, tags, locations, descriptions, etc.

Optimistic and naive I started to build a small tool for it. It’s not nearly a product but it got the job done so I released it to Github as ig-to-wp. It’s GPL licensed and I would be glad if someone continued to work on it. More info is in the header to the ig-to-wp.php file on Github.

I have now copied my three IG accounts to WordPress.

Pysselbok att skriva ut

Jag och Signe har jobbat på en utskrivbar pysselbok (som PDF). Hon säger vad vi ska rita och hur de ska se ut. Ibland skissar hon också. Jag gör illustrationen och skriver ut. Signe klipper, målar, färglägger och klistrar. Ibland blir de melonglassar, ibland rosa apelsiner, ibland spindlar som hon klistrar i ett nät och nu sist skateboards.

Ofta kan det börja med att vi pratar om hur något ser ut som vi sedan ritar tillsammans.

Den är tio sidor nu och vi lägger till flera efter hand. Idéer på saker att göra får ni gärna lägga i kommentarerna (nedan). Jag gjorde den i Creative Commons – licens så vill någon är det bara att bygga vidare.

Första hösten 2019

Det är höst med den mjuka, runda fuktiga dimma på vägen till jobbet. Cykelbanorna börjar bli tomma och snart har alla vägbyggen paus några månader. Innan våren kommer tillbaka.

Jag har fortfarande IG-paus och planen är att få lusten att uttrycka mig hit istället. Mycket ensligare men mitt eget 🙂 Jag har tom. byggt en liten ”snurra” för att snart importera alla mina Instagrams till hit. Inte riktigt färdigt än men snart hoppas jag.

Räddad Trek MultiTrack 750, 1996

Innan jag köpte min awol letade jag efter några olika äldre cykelmodeller till pendlarcykel och då bland annat en Trek från början eller mitten på 90-talet. För ett tag sen fick jag en Trek MultiTrack 750 från 1996 (exakt en sån jag hade på span) av min kompis Herman. Den var i ganska risigt skick och jag var tveksam till att ta hand om den men jag testade…

Fortsätt läsa ”Räddad Trek MultiTrack 750, 1996”

Klimatspelet från SMHI

Jag har just gjort en runda av SMHIs Klimatanpassningsspel. Där blir det snabbt väldigt tydligt hur svårt det är att välja var pengarna ska läggas – sjukvård, kommunikation, matproduktion, bostäder eller plats för nya företag? Spelet påminner om när jag spelade SimCity 2000 1993. Folk blir glada eller ledsna beroende på vilka investeringar som görs när. Då va ett bra knep att investera mycket så jag tänkte att detta måste va lätt och la massor med pengar på att tex få till bra matproduktion och lite på att klimatanpassa för ökad värme. Folk får väl skaffa solfjädrar? De gick inte skitbra för mig. Några dog (mest pga. värmen) och jag gick back. Jag får göra ett försök till senare.

Vore kul att höra diskussionerna mellan skolelever och politiker. Ju mer jag läser på desto svårare blir det att hitta balansen där saker blir lagom rätt. Lagom fort. Testa! De va lärorikt!

Jogga över ett berg

I slutet av maj opererade jag foten. En sena, på utsidan bakom fotknölen, lossnade för snart två år sedan. Operationen och allt har gått bra, jag hade gips fram till för några dagar sedan och kan redan gå, långsamt långsamt, utan kryckor. För första gången i mitt vuxna liv har jag varit helt beroende av någon annan. En ögonöppnare.

Fortsätt läsa ”Jogga över ett berg”

En vecka kvar! De va de längsta och …

En vecka kvar!
De va de längsta och jobbigaste veckorna. Har haft mycket problem med att gipset sitter för hårt så jag har fått byta gips flera gånger. De sista idag sitter äntligen ok.

Tusen tack till Sofia och Signe för all hjälp ♥️♥️♥️ De hade verkligen aldrig gått utan.
En kompis berättade att hennes syster, ensamstående med två barn, fick operera hälsenan (jämförbart med min operation). Hur de överhuvudtaget överlevde undrar jag.

This post was automatically imported from Instagram 2019-10-10.

Jag har gjort bilder till ett par oli…

Jag har gjort bilder till ett par olika miljöfrågor (tex varför vi får kraftigare stormar) jag funderat på.

Länken finns i min profil.

De finns inget direkt syfte eller idé om var projektet ska landa. Jag ritar bilder när de behövs bara. Frågor, kommentar, feedback, allt är mycket uppskattat. Jag är bara glad amatör med ett intresse för detta.

Sidan har varit färdig ett par månader men idag kom modet att publicera. Måste vara något med att jag är halvvägs med gipsfoten just idag 🙂 Nu till sjukan för att ta stygnen och få nytt gips!

This post was automatically imported from Instagram 2019-10-10.