Räddad Trek MultiTrack 750, 1996

Innan jag köpte min awol letade jag efter några olika äldre cykelmodeller till pendlarcykel och då bland annat en Trek från början eller mitten på 90-talet. För ett tag sen fick jag en Trek MultiTrack 750 från 1996 (exakt en sån jag hade på span) av min kompis Herman. Den var i ganska risigt skick och jag var tveksam till att ta hand om den men jag testade…

Jag brukar leta upp katalogerna och se hur den såg ut från början. Nostalig? Ja kanske…

Mycket var orginal men vissa sakre utbytta. Den var ganska rostig men nästan bara ytrost så jag tog loss alla delar, slipade, fyllde insidan med rostskydd (som jag alltid gör) och gjorde ett försök med hammarlack (och pensel). Jag brukar aldrig måla om och tycker de slitna är del av historien men just här var jag nyfiken att testa och ville inte att rosten skulle få fart.

Jag har behållit allt som var värt vilket blev de mesta. Reglage + de gamla canti-bromsarna rök kanske mest för att jag hade fräshare liggande. De blev en fin cykel. Inget speciellt men en bra pendlarhoj.

Undra bara vem som kommer pendla på den? Hoppas någon! Skulle gärna byta den mot en finare MTB från början / mitten på 90-talet. De är så himla snygga och de vore kul att cykla lite i skogen igen. Det var minst 20 år sedan sist.

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.

Ett svar på ”Räddad Trek MultiTrack 750, 1996”

Kommentarer inaktiverade.