Jogga över ett berg

I slutet av maj opererade jag foten. En sena, på utsidan bakom fotknölen, lossnade för snart två år sedan. Operationen och allt har gått bra, jag hade gips fram till för några dagar sedan och kan redan gå, långsamt långsamt, utan kryckor. För första gången i mitt vuxna liv har jag varit helt beroende av någon annan. En ögonöppnare.

Såret är fortfarande öppet under plåstret och jag gör centimeterstora rörelser med rehab-gummibandet för att väcka senor och muskler. Jag tittar över berget jag joggade för exakt ett år sedan. Kanske mitt finaste äventyrsminne från förra året. Även om rehaben är lång är siktet inställt på att kuta där igen. Nästa år.

De har ju funnits tid att fundera på saker nu. Förhoppningsvis är jag ungefär halvvägs på livsresan. Första veckorna på sjukskrivningen kom jag inte ur soffan så jag tittade på Bonderøven på dansk play och nu läser jag Jordad. Kanske börjar en ny långsiktig dröm växa fram — odla egen mat och ha höns?

Och! Jag har just bytt jobb och från augusti kommer jag att jobba som gymnasielärare deltid och fortsätta frilansa. Jag är peppad och glädjer mig så att vara del i ett arbetslag och ha en månadslön igen! Det var tio år sedan sist.

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.