Födelsedagskalas, vindskydd och bastu i Delsjön

Har just kommit hem från så himla fint födelsedagsfirande för Mathias och Daniel. Vi cyklade till Bertilsons stuga, lagade mat i vindskyddet där, bastade, gick genom skogen till vindskyddet vid Östra långvattnet där vi sov. Helt perfekt firande om du frågar mig!

Att ha de senaste fotoprylarna är inte så viktigt för mig men strax efter nyår köpte jag en Olympus TG5 kompaktkamera (vattentät till 15m och stöttålig till 2m). Jag har fotat med telefonen en del men har aldrig gillat det riktigt. Så många saker (notifieringar tex) som stör och systemkameran fungerar bra men bakom den blir jag mer åskådare än deltagare…

Detta känns som en bra nivå på fritidsfotandet. Den har bara ett reglage och det är reglaget för att justera exponeringen. Resten får sköta sig själv. Nu har jag fotat både vår fjällresa till Långberget och detta och det är riktigt befriande att inte tänka på tekniska fotosaker som skärpedjup hit och dit. Istället går allt fokus på berättelsen och att deltaga tillräckligt mycket för att kunna berätta.

En rolig sak är att folk har frågat ”vad är de där?”. För bara några år sedan fanns kompatkameran men mobilen har väl dödat nästan hela det segmentet? Förutom för mig då.

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.