Styrlager och bakhjuls-problem på Crescenten

Efter att ha gått igenom hela Tages Crescent sitter jag nu fast! Lagerringarna i bakhjulet är helt slut, fälgen sprucken på några ställen och dessutom var en fjäder längst in i navet trasig. Det var spännande att gå igenom ett Torpedo 3-växlat. Inte så himla krångligt som jag trodde.

Har du ett 28″ bakhjul över hör av dig! 🙂 Det borde inte vara så himla omöjligt att hitta. Det jag behöver är ett 622mm och med 25mm bred fälg (yttermått). Gärna så likt de jag har som möjligt.

Värre är det med de trasiga gängorna på styrstammen. De har jag faktist ingen aning om hur jag kan lösa. En idé (från Cykelhistoriskas Facebook) är att byta till ett plattare styrlager och på så sätt få de trasiga gängorna mellan de två muttrarna. Just nu står projektet stilla för jag vet inte alls hur lätt eller kostsamt det är.

Har någon tips?

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.

2 svar på ”Styrlager och bakhjuls-problem på Crescenten”

  1. Kul att du också börjat köra 3-växlad Crescent!
    Angående gängorna behöver du ett gängsnitt. Är du inte jättesugen på att lära dig allt om gängor skulle jag lämnat in den på någon mekanisk verkstad som fixar dem på nolltid.

  2. Ja 🙂
    Jag tror ett problem är att gängorna är helt utkörda så det finns lixom inget material kvar att gänga om dem med 🙁 Men jag har precis fått en ny silvrig gaffel som jag tänkte använda så länge. Till jag kan laga den gröna originalet.

    Bakhjulet är fortfarande olöst dock.

Kommentarer inaktiverade.