När jag började cykla med barnstol blev pakethållaren upptagen och ryggsäck inte så bra och jag gillar att cykla med massa saker. Det enda jag hittat som funkar smidigt är att sätta pakethållaren fram. Då behövs egentligen fästpunkter (hål) på gaffeln att skruva fast den i. De finns på vissa cyklar men tyvärr ingen av mina.

För ett tag sen testade jag ett BLB rack som inte funkade. Jag fick byta in den mot ett Pelago commuter front rack (tack Childstore!) som jag nu cyklat med några månader och det funkar helt ok.

1_P7220054

Den monteras uppe vid bromshålet i gaffeln och vid hjulbulten, skärmfästet eller pakethållar-hålet. Olika monteringsdelar finns för de tre hålen. Nere började jag med att sätta den på hjulbulten. Det funkar bra och är kanske det smartaste eftersom lasten hamnar direkt på hjulaxeln och inte i framgaffeln. Men det är så bökigt att byta hjul då. Så istället monterade jag den på hålet där skärmarna egentligen sitter. Och så monterade jag skärmarna i Pelago-racket. Det blev väldigt bra och den sitter ordentligt fast.

Jag har cyklat med mycket packning och det funkar bra men blir såklart lite vingligare och tyngre. Av och påstigningen med mathandling och Signe på barnstolen är bökig men det hade det nog varit oavsett. Det är det ju med bilen så 🙂 Jag har haft all packning på flaket men det går att sätta sidoväskor (men jag har inga).

Jag har funderat på hur mycket last framgaffeln tål. Den är ju inte byggd för att cykla med packning och vad obehaglig olycka om den skulle gå sönder. Jag ska göra lite research och återkommer… Förutom den nojan är jag väldigt nöjd. Bättre än så blir det nog inte om det ska vara en lösning som passar på många olika cyklar.

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.