När jag satte på barnstolen på Peugeotten blev det väldigt svårt att få med någon packning. Pakethållaren bak är upptagen (både ovanpå och sidoväskor) och ryggsäck funkar inte. Det är typ bara pakethållare fram som finns kvar. Eller att köra med kärra men det hoppas jag slippa till vardags.

Efter lite sökande hittade jag en korg från Brick Lane Bikes som såg fin ut. Liten och nätt så den fick plats i bockstyret. När jag satte på den såg det först jättebra ut men så sprack fästet som håller korgen nästan direkt. Och efter lite cyklande hade hela korgen skakat loss. Jag har kontaktat affären där jag köpte den för reklamation så vi får se vad de säger.

Cyklar som är anpassade för pakethållare fram har ofta fler fästhål på gaffeln. Min har tyvärr inte det. Då återstår bara att sätta fast korgen i hjulbulten, sätta den med klämmor eller att lämna in cykeln och få skruvhål i gaffeln.

Mina erfarenheter än är att klämmor är verkligen inte värt att klabba med om de ska hålla någon vikt. Efter några cyklingar har de hoppat loss. Jag har satt fast skärmar med det och där duger det och även pakethållaren bak men där håller klämmorna bara balansen – inte, som här, vikten.

Nu har jag återgått till min gamla Basil-pakethållare fram. Den är ok och funkar men den ser lite väl konstig ut på Peugotten. Jag har hittat ett flak från Pelago som faktist ser fint ut som ev. skulle kunna funka. Men vi får se. Kanske är det så att det är bättre att skaffa en cykel med bättre fästmöjligheter och slippa lite strul? Har ni erfarenheter så säg!

Återkommer i frågan!

 

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.