Nybörjarkurs i webbutveckling

De senaste tre åren har jag varit huvudlärare, och hållit i majoriteten av undervisningen, i webbdesign-linjen på Art College i Göteborg. Det är en dagutbildning på 16 heldagar, en gång per vecka under en termin. Målgruppen är utan tidigare erfarenheter av att bygga hemsidor (men med datorvana).

Redan, första terminen började jag samla på mig undervisningsmaterial som jag gjorde. Varför mer material kanske ni tänker? Det borde finnas väldigt mycket färdigt? Det finns massor men det mesta är för grundläggande eller omfattande för vår kurs. Väldigt mycket material vill göra alla till programmerare. Vår kurs är mycket bredare än så.

Jag har satt ihop 10 lektioner. Tanken från början var att göra material till försäljning men efter att jag jobbat vidare på det tror jag det är bättre att lägga ut det på min hemsida. Det finns mer material till mina WordPress-kurser men de är inte färdigt nog än.

Idéen med mitt pedagogiska arbete är att visa så lite som möjligt för att hjälpa eleverna igång och sedan arbeta utifrån övningar och eget experimenterande. Hela tiden med lagom stora trappsteg. Det är 10 lektioner tänkta att vara en dag styck. Först lite genomgång och sedan mycket öva.

Feedback, frågor, kommentarer eller sammarbeten är alltid VARMT välkomna! Antingen via kommentarsfältet under varje sida eller via min kontakt-sida.

Jag kommer just tillbaka från en fantastisk föräldraledighet och är sugen att träffa alla nya elever igen. Kul vi kör igång redan nästa vecka!

cropped-cropped-webbskolan-ikon-1.png

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.