Pakethållare och skärmar

För ett år sedan satte jag en korg på Miyatan och himlarns vad smidigt men också oväntat osmidigt att få plats i cykelställen vid jobbet.

Nu har jag har lite längre till jobbet så jag vill ha en snabbare cykel. Eddy eller Peugeotten är kandidater att testa. Jag behöver isåfall skärmar, pakethållare och nästa år barnstol så Signe kan åka cykel till förskolan.

Planen blev att pendla med Eddy med en front carrier från Holländska Basil och RoadRacer MK2-skärmar.

Det visade sig tyvärr inte vara riktigt min dag med inköpen…

Basil Front Carrier slim fit

Helt ok frampakethållare. Inte den absolut snyggaste och inte i närheten av så smidig som de nättaste fina men väldigt mycket mer lagom i pris (ca 250:-). Jag packade upp och skruvade på men fästet var för långt för att få plats på någon av mina cyklar. Märkligt. Den skulle passa 26-28″.

Det slutade med att jag sågade av nedersta delen av de vertikala stängerna och borrade nya hål. Nu sitter den bra och blev dessutom lite mindre. Jag har fortfarande semester två veckor till så jag har inte testpendlat än.

RoadRacer MK2

Jag började skruva på skärmarna på Eddy men huvva vad trångt det var. Jag har 23mm däck och skärmarna fick plats men de feppliga plastfästena ville inte hålla de tillräckligt stadigt för att inte slå i någonstans på däcket så fort jag cyklade över minsta gupp. Efter en timme blev jag tokig och satte på den på Peugetten där det är mer plats så nu får den agera pendlare till skärmproblemet med Eddy är löst.

Jag skulle kunna pendla med Peugeotten men måste lösa bromsarna bättre. Kanske betyder det byta bromsar. Kanske hela handtaget också.

Jag har även satt på den gamla Peugeott-klockan. Inte helt rätt i stil men himla fin och plingar högt och så har jag bytt till mig en ny sadel för Eddys gamla utslitna hjul!

Trevlig trampning!

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.