Jag cyklar bara pendling och utflykter. Träningen är bara en bonus. Jag gillar friheten det ger att swosha fram med blåsten i ansiktet. En cykel verkar rulla snabbare än energin man lägger in i pedalerna. Mycket märkligt men det känns så.

Jag har inte brytt mig alls om hur jag packar sakerna bara de sitter fast. Det funkar ok men det är lite retligt att man måste packa av allt varje gång bara för att bananen råkar ligga i bad-handduken. Tänk om man kunde hitta en väska?

Jag trodde jag ville ha en sadelväska men efter lite research och testande verkar många vara överens om att det är bättre att packa kilona över framhjulet och gärna så låg montering som möjligt. Det blir stabilast. Har man tyngden bak får man effekter liknande en bakhjulsdriven bil. De slänger i svängarna och dessutom blir det o-bra när man står upp. Nu står jag inte så ofta men ändå.

Pappa har en gammal fransk styrväska som funkat som bouleväska åt farbrorn han fick den av när han köpte den gula Colomben. Tyvärr är den bortom räddning men det kanske är en sån man ska ha?

Fransk gammal styr väska

Det finns ett gäng olika. Den finaste (& dyraste) jag hittade heter Berthoud handlebar bag. Det finns några olika modeller och om jag läst rätt verkar de genomtänkta. Tex öppnar man den åt ”rätt håll” så att vinden inte fångar locket (som på väskan ovan). Den går att montera direkt på styret men det rekommenderas att man kör en liten fransk framhållare att lasta vikten på. Dessutom vem vill inte köpa franskt?

Skiter man i stilen kan man köpa en Handlebar harness från Alpkit. Ett system där man spänner fast en vanlig drybag (eller annan valfri väska). Det är smart och skulle säkert funka men blir det inte ungefär lika peligt som idag? Fördelen är att man slipper pakethållare fram.

Det finns andra fina väsker också som tex Swifts Polaris men hur man får en till Sverige utan att den kostar hela banken vettifåglarna. Även den behöver pakethållaren.

Velo Orange har även en Campagne Handlerbar Bag. Och ett gäng egengjorda tex If I Had A Bike.

Vad har ni för tips?

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.