Satans pedalen vägrar lossna

Pedalen på Miyatan har suttit på plats i 20 år men för några dagar sedan sprack den. Bra tajming, jag som just köpt både pedal och pedal-verktyg tänkte jag när jag cyklade hem med en pedal. Ner i källarn direkt och dränkte både vevarm och pedal med 556. Dagen efter gick jag dit och drog. Först gick muttern sönder, sen verktyget. Jag värmde, drog, slet, värmde, borrade, bankade, svor, sågade och filade men inget hände. Så gav jag mig på vevarmen istället. Samma visa där. MERDE!

Sur som en ättika gav jag upp och gick upp och funderade seriöst på att slänga skiten och köpa en ny. Dagen efter (alltså idag) tog jag racern och köpte den största rörtången jag kunde hitta. Hem och dra igen men det rörde sig inte ett smack på nån av pedalerna. Mer surande men så gav jag mig på värme-tricket igen och ställde ett blockljus precis under pedalen. De fick stå så länge att hela armen kokade. Hela jag hände på tången och så PANG så lossa den. Dessutom utan att nått gick sönder. Andra sidan va lite besvärligare men även det gick till slut. Vilken jädra succe!

Så nu har Miyatan äntligen fått nya pedaler. Den är dessutom på väg att få både nya hjul och lite andra saker men mer om det när det är färdigt.

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.