Pedalputs & baxväxelfjäder

Efter kampen med att få loss vevarna på peugeotten hade jag inte så mycket lust att ge mig på och få loss pedalerna också så jag putsade upp de som satt på istället. Jag fick även feeling och tänkte testa tåclipsen. Måste bara skaffa remmar.

Pappa lyckades även hitta både fjäder och spårringar som saknades i bakväxeln så nu är den äntligen cykelbar igen. Nästa mission blir att justera och fräsha upp styret och bromsarna. Den förra ägaren har på något sätt lyckats böja ena sidan på styret hur nu det går till?

Målet har hela tiden varit att renovera en bit i taget så jag ändå kan cykla så nu måste jag cykla mer innan jag ger mig ikast med styrrenoveringen. Jag är rädd att åtminstonne styrstammen kommer bli en kamp. Jag har hällt i WD40 så den får stå ett tag nu. Dessutom vore det skönt att hitta nya hoods. De gamla är spruckna.

Styrstammen är 22,2 mm i diameter och styret 25,3 mm. Styret är ca 37 cm brett (över bromsarna). Clipsremmen behöver vara ca 40 cm lång x 12 mm bred.

 

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.