Den fina franska racern

Tack Ola för att jag får skriva på din blogg!  Jag vill berätta att jag just köpt en gammal racer här nere i Frankrike. Man kan lätt förstå att detta med cykling är stort här. Mycket beror det säkert på att Tour de France går varje år, inte bara en tävling men också en jättepropagandagrej. Massor med åskådare hela tiden och många av dessa cyklar också som om dom vore med själva.

Jag fick tag på min cykel på franska motsvarigheten till Blocket, www.leboncoin.fr – Det finns mycket att välja på!  Min är en MERCIER i fint skick ca 30 år gammal. Det är inte mycket som behöver fixas, mest sånt sådant som blir när det har stått länge. Torkat fett, lite rost och saker som kärvar lite här och där.  Jag tyckte att hjullagren hackade så dom tog jag isär och gjorde rent alla delar. Sen åkte jag till en cykelfirma i närheten och visade upp grejerna för en mycket trevlig mekaniker. Han sa att allt var fint, kulor, konor och lagerskålar. Bara att sätta ihop igen med nytt fett. Så fick han sälja en liten burk superfett från Shimano. Nu går lagren som en dröm! Kul mekk! Ska nog göra samma sak med pedalerna sen.

IMG_3357

Baknav: Normandy v37å77

Väldigt liknande som denna: http://forum.tontonvelo.com/viewtopic.php?f=71&t=18692

Ett svar på ”Den fina franska racern”

  1. Cykeln jag köpte verkar vara i nästan orginalskick. Tillochmed ringklockan är orginal, det står Mercier på den. Efter lite puts och olja ringer den lika snällt och vänligt som den gjorde från början. Inget sånt där ilsket Crescent-skrammel…

Kommentarer inaktiverade.