Colomb

Columb redo för premiärturen!

För några veckor sedan köpte vi en cykel i model mindre från ett dödsbo i franska hembyn. Lite skrutt här och var men efter några timmars tvätt och puts + nya däck och slangar blev det finfin premiärtur. Ingen lättviktare men robust rostfri, med Mavic-bromsar och Simplex-växlar. Bakhjulet är ett gammalt Mavic-hjul men fram är ”noname” kromat järnhjul så det ena är bytt.

Den är av märket Colomb som jag aldrig hört talas om och det finns inte så mycket på Internet heller. Den lilla infon jag hittade finns på det franska cykelforumet Tonto Velo. De jag luska ut är att det är en cykel som såldes på franska supermarkets och att det verkar finnas under både namnet Colomb och Regina.

Stulet från: http://people1971.com/jean-robic.html
Franska cyklisten Jean Robic körde på Colomb under 50-talet och vann Tour de France om jag förstod rätt. Vad jag luska ut var det han som, efter en skallskada, var först med att börja cykla med hjälm.

Några före-bilder:

Publicerat av Ola

WordPress, UX och e-handels frilans. Driver varumärket Sten. Jobbar som lärare inom webb, media och IT på NTI Gymnasiet.